Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Elektrische Alfa Romeo Stelvio wordt gebouwd in Cassino

Geschreven door David Leclercq op 22-08-2018

De elektrische Alfa Romeo Stelvio wordt voorgesteld als een belangrijke evolutie voor de Fiat-Chryslergroep en vandaag bevestigt Alfa dat hij zal worden gebouwd in de Italiaanse fabriek van Cassino.

Sergio Marchionne, de voormalige grote baas van de groep Fiat-Chrysler, had een elektrische versie van de SUV Stelvio aangekondigd. Vandaag weten we daar iets meer over. Een Italiaans magazine meldt namelijk dat de ingenieurs vanaf september aan de slag gaan in de Italiaanse fabriek van Cassino om er plaats te maken voor dit toekomstige model. Die informatie wordt bevestigd door die van Britse collega’s en van Italiaanse vakbonden.

Zelfde platform

Als alles verloopt zoals gepland, zou deze elektrische Stelvio op het chassis staan van de klassieke versies, het Giorgio-platform, dat ook door de volgende Jeep Grand Cherokee zal worden gebruikt. De batterijen zouden het gewicht met zo’n 200 kilo verhogen. Voor de Stelvio’s met verbrandingsmotoren zit er een milde hybridisering onder een spanning van 48 Volt aan te komen, en dat is voor vrij binnenkort: volgend jaar al staat deze evolutie op de kalender.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten