Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Vergelijkende test / Audi A5 Sportback 2.0 TDI vs BMW 420d Gran Coupé : Verleidelijke profielen

Geschreven door Cedric Derese op

Berlines voor estheten of pseudocoupés voor trendgevoelige gezinnen: de Audi A5 Sportback en de BMW 4-Reeks Gran Coupé spelen in op dezelfde gevoeligheden, waarbij ook rijplezier een plaats krijgt.

Wie in het geval van de A5 Sportback al fantaseerde over een originele en gedurfde opvolger voor de eerste generatie, is eraan voor de moeite. Bij Audi kiezen ze liever voor zachte evolutie dan voor het shockeffect. Met als gevolg dat als je met de nieuwe A5 Sportback over straat rijdt in het gezelschap van zijn eeuwige rivaal, de BMW 4-Reeks Gran Coupé, de Audi niet meteen alle aandacht opeist. Te zijner verdediging moeten we toegeven dat de ‘vijfdeurscoupé’ uit München dan ook nog altijd over flink wat sexappeal beschikt – dat naar onze mening nog versterkt wordt met de koetswerkkleur van onze testauto (Estoril-blauw, 985 euro) – en dat zijn stijl nog niet de minste rimpel vertoont sinds het model in 2014 op de markt kwam. 

Maar goed, de A5 Sportback mag dan misschien niet onmiddellijk opvallen, maar wie de moeite neemt er langer bij stil te staan, zal niettemin ontdekken dat hij stevig geëvolueerd is. Dat geldt vooral voor zijn onderstel, dat volledig werd herzien met het oog op meer efficiëntie, maar nu ook met het oog op ‘echt rijplezier’. De BMW, die traditioneel onaantastbaar is op precies die twee aspecten, mag zich dus schrap zetten…

In dit artikel : Audi, Audi A5 , BMW, BMW 4 Reeks

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker

Beoordelingen

Laatste beoordelingen van eigenaars