Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Autosalon Frankfurt 2015 / Kia Sportage: eindelijk informatie

Verwachte lancering : 01-01-2016

Geschreven door David Leclercq op 02-09-2015

De nieuwe Kia Sportage werd al verschillende keren getoond, maar nu gaf het Koreaanse merk eindelijk meer informatie vrij.

Kia onthult dus de technische details van de nieuwe Sportage. Het model krijgt niet alleen een nieuwe look, maar vooral een verbeterde luchtweerstandscoëfficiënt (0,35 tegenover 0,37 voordien). Verder is de wielbasis met 3 centimeter verlengd (tot 2,67 meter), terwijl het koetswerk in zijn geheel 4 centimeter langer werd (4,48 meter). De overhang vooraan is voortaan 2 centimeter langer, die achteraan 1 centimeter korter.

Meer plaats

De iets grotere afmetingen zorgen voor een ruimer interieur. De laadruimte groeide van 465 liter naar 491 liter (VDA) en heeft een dubbele laadvloer. De Sportage is ook uitgerust met een nieuwe opbergzone onder het bagagescherm en de laaddrempel is ook lichtjes verlaagd (- 5 centimeter). Praktisch gezien ging de SUV er dus op vooruit.

Luxueuzer

Voor het nieuwe dashboard werd gebruikgemaakt van materialen van een betere kwaliteit, wat geen overbodige luxe was. De middenconsole is bovendien 10 graden naar de bestuurder gericht en Kia kondigt ook een verbeterde ergonomie aan, in het bijzonder dankzij het nieuwe infotainmentsysteem dat geconnecteerde diensten biedt en zelfs een draadloos oplaadsysteem voor gsm’s (via inductie). Ook het geluidscomfort zou erop vooruitgegaan zijn, door het gebruik van meer isolerende materialen. Volgens Kia zou het niveau van mechanische geluiden met 2 decibel gedaald zijn en dat van rolgeluiden met 3 decibel.

Meer asfaltgericht

De Sportage gebruikt uiteraard het onderstel van de volledig nieuwe Hyundai Tucson. Die structuur doet een beroep op nieuwe constructietechnieken, die dankzij het gebruik van meer hoge weerstandsstaal de torsieweerstand met 39 procent verhoogt. Wat de motoren betreft, heeft de Sportage recht op de nieuwe 1.6 T-GDI van de groep Hyundai-Kia en ook op een grondig herziene tweeliter-diesel. Het volledige aanbod omvat de 1.6 GDI van 132 pk, de 1.6 T-GDI van 177 pk, de 1.7 CRDi van 116 pk en de 2.0 CRDi van 136 of 184 pk. Er is dus keuze te over, temeer daar je, afhankelijk van de gekozen motor, ook kunt kiezen voor vierwielaandrijving of voor de nieuwe gerobotiseerde versnellingsbak met dubbele koppeling en zeven verhoudingen. Kia laat echter nog niets los over het niveau van de CO2-uitstoot. We verwachten deze nieuwe Sportage in de loop van het eerste trimester van 2016 bij de concessiehouders.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten