Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nostalgie / BMW 633 CSi van ABBA te koop: Money, money, money!

Geschreven door David Leclercq op 06-02-2018

RM Sotheby’s gaat een oude BMW 633 CSi veilen die nog eigendom is geweest van Björn Ulvaeus van de popgroep ABBA. Het startbedrag valt goed mee, maar…

Op 7 februari biedt RM Sotheby’s een BMW 633 CSi te koop aan. Wat dit specifieke exemplaar zo uniek maakt, is dat het eigendom is geweest van de wereldberoemde Zweedse popgroep ABBA, meer in het bijzonder van Björn Ulvaeus.

Polaris Silver

De coupé werd door de platenmaatschappij voor ABBA besteld zodat de bandleden ermee konden rondrijden tijdens hun tournees door Europa. Hij is gelakt in de kleur Polaris Silver, met een interieur in zwart leer en een manuele vierversnellingsbak. Het model kwam in 2008 terug naar Zweden en werd daar opnieuw ingeschreven, maar heeft nauwelijks gereden. Het koetswerk en het interieur zijn smetteloos en de auto staat zelfs op zeldzame lichtmetalen TRX-velgen. Hij wordt geleverd met de originele documenten ondertekend door Ulvaeus en Andersson. Die zullen de prijs van het model uiteraard fors opdrijven en het zou ons niet verrassen als hij uiteindelijk op een veel hoger bedrag wordt afgehamerd dan de startprijs: tussen 25.000 en 35.000 euro.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten