Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Ford: geen nieuwe Focus voor Noord-Amerika

Geschreven door Valentin Delchambre op 04-09-2018

De nieuwe generatie van de Ford Focus wordt niet meer in de VS ingevoerd. Hij is een van de eerste slachtoffers van de handelsoorlog.

De nieuwe Amerikaanse Ford Focus zou normaalgezien uit China worden ingevoerd. Helaas gooien de nieuwe plannen voor een handelsoorlog van president Trump roet in het eten.

Trade War

De Focus zou aanvankelijk worden gebouwd in een nieuwe Mexicaanse fabriek. Maar in januari 2017 vernamen we dat die er nooit zou komen. De Amerikaanse Ford Focus zou worden gebouwd in… China. Helaas heeft de actualiteit die plannen vroegtijdig de nek omgedraaid. De opvallende Amerikaanse president probeert sinds een paar maand een handelsoorlog met China te ontketenen. Omdat de invoerbelastingen op auto’s sterk zijn gestegen, is de Focus plots niet meer financieel gezond…

Geen succesverhaal

De Focus kwam in de VS voor het eerst op de markt in 1999 als antwoord op het Aziatische offensief, maar werd nooit een echt succesverhaal. De productie verhuisde op een bepaald moment van Mexico naar Wayne, in de Amerikaanse staat Michigan. In 2011 werden de Amerikaanse en Europese Focus één en dezelfde auto volgens het One Ford-plan. Ondanks een resoluut moderne opzet (de VS hadden tot dan enkel recht gehad op een hertekende Focus I) wist het model de Nissan Sentra of Honda Civic niet van de troon te stoten.

Geen kleine Fords meer

De volgende Focus zou enkel nog in zijn cross-overversie Active in de VS worden ingevoerd. Maar nadat Ford eerder al had beslist om de Fiesta uit zijn aanbod te schrappen, valt nu ook de Focus hetzelfde lot te beurt. Omdat ook de Fusion en de Taurus worden afgevoerd, bestaat het gamma van Ford USA binnenkort enkel nog uit de Mustang en een reeks SUV’s en pick-ups…

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten