Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Kia Picanto X-Line: voor in het veld

Verwachte lancering : 01-12-2017

Geschreven door Jean-François Christiaens op 05-09-2017

Voor het salon van Frankfurt tovert de stadsrat Kia Picanto zich om tot een veldmuis in zijn versie X-Line. Die staat hoger op zijn poten, heeft extra koetswerkbescherming en wijdt de 1.0 T-GDI in.

Een paar maand na zijn lancering lost de stadsauto Picanto Kia’s commerciële verwachtingen in. In Europa werden in het eerste semester van 2017 meer dan 30.000 exemplaren verkocht. Kia hoopt dat succes nog te bestendigen met een nieuwe versie. Naast de klassieke varianten en de ‘sportieve’ GT Line is dit de X-Line, of de avontuurlijke afgeleide van de kleine stadsauto. De nieuwe versie onderscheidt zich vooral door zijn (iets) grotere bodemvrijheid van 15,6 centimeter (+ 1,5 centimeter). Uiteraard krijgt hij ook het hele pakket aan plastic elementen die horen bij zo’n ‘SUV-achtige’: dikkere bumpers, een carterbeschermplaat vooraan en achteraan en wielkasten met een rand in zwarte kunststof. Het radiatorrooster en de mistlampranden zijn geelgroen gemaakt, al is ook een discreter zilvergrijs verkrijgbaar.

1.0 T-GDI

De X-Line mag bovendien de nieuwe turbodriecilinder 1.0 T-GDI inwijden in het Picanto-gamma. Deze motor ontwikkelt 100 pk bij 4.500 o/m en 172 Nm tussen 1.500 en 4.000 o/m en komt ook naar de Picanto GT Line. Met deze driepitter sprint de stadsauto van 0 naar 100 km/h in 10,1 seconden en stoot hij 104 g CO2/km uit. Natuurlijk heeft de X-Line recht op alle moderne uitrusting van de rest van het Picanto-gamma, zoals een knieairbag voor de bestuurder, een inductief laadvlak voor smartphones en een automatische noodremhulp. Tegen het eind van het jaar staat de nieuwe X-Line in de catalogus.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten