Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Facelift / Mercedes C-Klasse Coupé en Cabriolet opgefrist

Verwachte lancering : 01-04-2018

Geschreven door Laurent Norro op 21-03-2018

De Coupé- en Cabrioletversies van de Mercedes C-Klasse hebben zopas een opfrisbeurt gekregen van de constructeur. Daarbij is meteen de uitrusting wat gemoderniseerd.

Na de berline- en de breakversies van de C-Klasse geeft Mercedes-Benz vandaag ook de coupé en de cabrio een facelift. Zoals verwacht heeft zo’n opfrisbeurt niet louter esthetische gevolgen. Er zijn namelijk ook een paar niet-verwaarloosbare technische aanpassingen doorgevoerd.

Meer technologie

Uiterlijk krijgen de tweedeursversies van de C-Klasse een nieuw lichtblokontwerp met als optie Multibeam-koplampen vooraan. Daarmee zie je beter zonder tegenliggers te verblinden. Buiten een volledig digitaal instrumentenbord is aan boord geen echt nieuws te melden. Maar de hightech-uitrusting is wel fors gemoderniseerd. Zo biedt de auto voortaan als optie een semiautonoom rijsysteem en het Energizing-systeem. Dat laatste past allerlei comfortfuncties (stoelverwarming en -ventilatie, klimaatregeling, sfeerparfum,…) aan volgens een aantal programma’s.

Nieuwe motoren

Ook in het motorruim valt het nodige nieuws te rapen. De 2.0-turbobenzinemotor van de C200 is vervangen door een 1.5-turbomotor met 184 pk en een elektrisch netwerk van 48 Volt met een microhybride functie onder de naam EQ Boost. Volgens Mercedes-Benz brengt deze ‘boost’ een tijdelijke vermogenswinst van 14 pk. De AMG C43 van zijn kant ziet het vermogen van zijn drukgevoede 3.0-V6 stijgen van 367 naar 390 pk bij een gelijk koppel van 520 Nm. Over een paar weken staan de verbeterde C Coupé en Cabriolet bij de dealers.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten