Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / PSA opent fabriek in Namibië

Geschreven door Olivier Duquesne op 15-03-2018

PSA (Peugeot Citroën DS Opel) heeft een akkoord getekend met de Namibische regering voor de inplanting van een assemblagelijn in Walvisbaai. Die zal de markt van de Douane-unie van Zuidelijk Afrika bedienen.

PSA versterkt zijn Afrikaanse inplanting. Vanaf de tweede helft van het jaar gaat de groep Opels en Peugeots assembleren in Walvisbaai (Namibië). De constructeur en de Namibische regering hebben een joint-venture opgericht met Namibia Development Corporation voor de installatie van een fabriek in de havenstad. De infrastructuur zou vanaf 2020 zo’n 5.000 auto’s per jaar kunnen bouwen. In werkelijkheid gaat het om een herassemblagelijn, waar de voertuigen in aparte onderdelen aankomen om ter plekke opnieuw te worden gebouwd. De productie gaat naar de Douane-unie van Zuidelijk Afrika (SACU): Namibië, Zuid-Afrika, Botswana, Lesotho en Swaziland.

Namibië, Algerije,…

Dat lijkt een verrassende zet van PSA, maar de constructeur richt steeds meer fabrieken op in Afrika en de Namibische economie boomt volop. Walvisbaai is een bloeiende havenstad met een belastingvrije handelszone. Er vertrekken ook twee spoorlijnen, die waarschijnlijk nog verder zullen ontwikkeld voor de (Chinese) mijnbouw in de omgeving. De Namibische reassemblagelijn past binnen de groeiplannen van PSA voor Afrika en het Midden-Oosten. Zo heeft de groep al twee fabrieken in Iran en is het er ook aan het bouwen in Marokko en Algerije, terwijl er nog plannen zijn in Tunesië, Ethiopië, Kenia en Nigeria. Tegen 2025 wil PSA jaarlijks 1 miljoen auto’s verkopen in Afrika en het Midden-Oosten.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten