Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Seat Leon Cupra ST: R-versie met 340 pk

Geschreven door Jean-François Christiaens op 23-11-2017

Nu Seat al een Leon Cupra R met 310 pk heeft onthuld, zou er ook een Cupra R-afgeleide kunnen komen van de breakversie ST. Omdat die vierwielaandrijving heeft, zou het vermogen tot 340 pk kunnen oplopen.

Op het jongste salon van Frankfurt stelde Seat een speciale, tot 799 exemplaren beperkte reeks voor van de sportieve Leon Cupra. Deze Cupra R onderscheidt zich door zijn vermogen, dat van 300 naar 310 pk stijgt (of toch met de manuele versnellingsbak) en nog meer door zijn verfijnde onderstelafstemming. Volgens onze collega’s van het Britse AutoExpress zou Seat nu ook werken aan een R-versie op basis van de Leon ST, de break. Omdat die vierwielaandrijving heeft, zou die een nog krachtiger motor krijgen. Er wordt gefluisterd over 340 pk, een sportuitlaat van ABT, een specifieke ophanging en 20-duimvelgen.

2018

Wayne Griffiths, marketingdirecteur van Seat, werd over het onderwerp op de rooster gelegd door onze Britse collega’s en zou tussen de regels bevestigd hebben dat deze versie waarschijnlijk volgend jaar op de markt komt. Voorlopig zouden er enkel nog maar een paar testprototypes zijn gemaakt, maar de proefritten zouden positief zijn geëvalueerd. Ook het bijzonder enthousiaste onthaal van de 799 Leons Cupra R zou de merkverantwoordelijken hebben overtuigd om deze supersnelle break verder te ontwikkelen.

/autonieuws/nieuwe-modellen/seat-leon-cupra-r-799-exemplaren.html

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten