Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Autosalon Parijs 2018 / Toyota Corolla Touring Sports: hybride break met 180 pk

Verwachte lancering : 01-01-2019

Geschreven door Olivier Duquesne op 04-09-2018

De Toyota Corolla Touring Sports krijgt slechts één traditionele benzinemotor. De rest van het gamma is hybride, met vermogens tot 180 pk. De break profileert zich als een apart model.

Toyota stelt de Corolla Touring Sports officieel voor op het salon van Parijs begin oktober. De break met een laadvolume van 598 liter staat op het TNGA-platform. De constructeur benadrukt dat dit “een volledig op zichzelf staand model” is, waarmee het wil laten uitschijnen dat het niet gewoon een afgeleide is van de vijfdeurs berline. Zo kan de break worden besteld met een variabele adaptieve ophanging AVS. De wielbasis van 2,7 meter moet garant staan voor veel binnenruimte, met onder meer een afstand van 928 millimeter tussen de twee stoelenrijen.

Interieur

Tegelijk met deze break onthult Toyota ook het interieur van de Corolla, dat nog verborgen bleef toen de berline werd voorgesteld, destijds trouwens nog onder de naam Auris. De auto kan worden besteld met een 3D-instrumentenbord, een head-up display, een JBL GreenEdge premium-audiosysteem, een draadloze gsm-lader en het multimediasysteem Touch met aanraakscherm. Er staat ook een panoramisch schuifdak in de catalogus.

Hybride tweeliter

Alle dieselmotoren zijn uit de catalogus verdwenen, want Toyota heeft die brandstof de rug toegekeerd. De enige versie met een traditionele verbrandingsmotor is de 1.2-turbobenzine van 116 pk, die de instapversie vormt. Verder bestaat het aanbod net zoals dat van de berline uit twee hybride mogelijkheden: een 1.8 met 122 pk en een 2.0 met 180 pk. Geen van beide zijn trouwens plug-in hybrides. De batterij, die achter de achterbank verborgen zit, herlaadt zich puur door bewegingsenergie te recupereren. Het merk pocht breeduit met de sterke verbruiksdaling, maar geeft desondanks geen concrete cijfers.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten