Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Autosalon Frankfurt 2017 / Toyota Land Cruiser: rustiek én modern

Geschreven door Jean-François Christiaens op 12-09-2017

De Toyota Land Cruiser is een echte legende op wielen en krijgt een make-over. Op technisch vlak behoudt hij de eigenschappen van een offroader, maar hij krijgt allerlei moderne uitrustingselementen.

De Toyota Land Cruiser is een hoogbegaafde avonturier die al 65 jaar lang de wereld doorkruist en zo een echt instituut werd. Dat instituut behoudt zijn fundamentele waarden zoals zijn ladderchassis, maar slaagt er tegelijk in om zich geleidelijk aan te passen aan de moderne wereld. De gefacelifte Land Cruiser die in Frankfurt debuteert, meet zich zo de meest trendy rijhulpsystemen aan. Het pack Toyota Safety Sense duikt op in de catalogus van de terreinkruiper en omvat een voetgangerdetectie, een adaptieve snelheidsregelaar, een waarschuwing voor het overschrijden van de witte lijnen en automatische grootlichten. Om zich net zozeer op zijn gemak te voelen op de Polen als in het hart van Afrika krijgt de Land Cruiser bovendien een elektrisch ontdooibare voorruit en verwarmde voorruitsproeiers.

Nieuw front

Hij behoudt het karakteristieke profiel van de huidige Land Cruiser, maar jaargang 2018 krijgt in Frankfurt wel een nieuwe neus die wordt gekenmerkt door een meer naar voren uitstekend radiatorrooster en een motorkap met twee bulten. Onder die nieuwe kap vinden we dezelfde 2.8 D-4D met 177 pk. Wie zijn Land Cruiser echter op een verre markt bestelt, kan hem daar ook krijgen met een 4.0-V6 op benzine met 249 pk, die niet naar België komt. In het interieur ontdekken we het nieuwe multimediasysteem Toyota Touch&Go 2 dat voortaan een scherm van 8 duim heeft, nieuwe bedieningsknoppen voor de klimaatregeling en een nieuwe boordcomputer van 4,2 duim.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten