Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Volkswagen Beetle komt terug, maar dan elektrisch

Geschreven door David Leclercq op 04-07-2018

De Volkswagen Beetle wordt niet langer gemaakt. Maar hij zou kunnen terugkeren, zij het dan enkel in een zuiver elektrische versie.

De Volkswagen Beetle, die onlangs uit productie is genomen, zou binnenkort een nieuw leven krijgen. Een aantal teams binnen Volkswagen zijn er namelijk mee bezig. De bedoeling zou zijn om hem terug te brengen, maar dan in een zuiver elektrische versie. Daardoor zou hij veel functioneler zijn dan zijn voorgangers met verbrandingsmotor.

Nieuw concept

In alle eerlijkheid zeggen de meeste bronnen dat zo’n nieuwe en elektrische Beetle er wat anders zou gaan uitzien. Het zou namelijk een vierdeursversie worden, waardoor hij nog functioneler wordt. En dankzij het MEB-platform van de I.D.-familie zou de auto zelfs een achterwielaangedreven architectuur kunnen krijgen, waardoor hij nog eens zo sterk naar het verleden knipoogt.

Emotie krijgt weer een plaats

Volkswagen, dat voor zijn productgamma altijd erg logische keuzes maakt, wil namelijk een reeks modellen met een sterke emotionele waarde introduceren, zoals reeds werd aangekondigd door grote baas Herbert Diess. Het eerste in de reeks wordt trouwens de microbus I.D. Buzz, geïnspireerd op de klassieke T1. Die zou er nog voor 2022 komen. Klaus Bischoff, een andere vertegenwoordiger van het merk, verklaarde echter dat het bedrijf zich eerst moet concentreren op de productie van elektrische massamodellen voor het een beslissing kan nemen over de hypothetische Beetle EV. “Onze taak is in de eerste plaats om massamodellen te verkopen. Anders wordt het verhaal te duur. Pas daarna is er ruimte voor auto’s met een sterkere emotionele lading”. Bischoff bevestigde trouwens wel dat er al een schets bestaat van een elektrische Beetle met vier deuren op het MEB-platform, maar dat een goedkeuring nog zeker 2 tot 3 jaar op zich laat wachten…

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten