Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Eerste test / Mercedes GLK

Nauwelijks vier jaar na zijn lancering krijgt de GLK, Mercedes' jongste SUV, een eerste facelift. Los van de gebruikelijke technologische updates is vooral de vooruitgang qua uitstoot opvallend.

Prijs
NB

Voor modeljaar 2012 stemt de GLK zijn standaarduitrusting en optielijst af op die van de E- en S-Klasse. Voor een cross-over ontwikkeld op het platform van de C-Klasse kunnen we dat alleen maar toejuichen, temeer omdat de nieuwe prijzen van de GLK met tweewielaandrijving nog steeds dichter aanleunen bij die van een C Break dan bij die van een E-Klasse. De internetaansluiting brengt heel wat toepassingen mee (nieuws, beurskoersen, het zoeken van een parkeerplaats, en een twaalftal apps die Mercedes jaar na jaar wil uitbreiden). Internetliefhebbers zullen blij zijn met de mogelijkheid om hun iPad op een uitklapbare en 180 graden draaibare steun te plaatsen die speciaal voor de tablet van Apple werd ontwikkeld.

Een andere voorziening die de GLK erft van de E- en S-Klasse, en die veel belangrijker is voor het rijden zelf, is de Steer Controlfunctie voor de elektrische stuurbekrachtiging, die de bestuurder impulsen geeft om tegen te sturen bij dreigende instabiliteit. Deze functie vult het parkeerhulpaanbod aan: de GLK kan worden uitgerust met een automatisch parkeersysteem met - een primeur voor Mercedes - een 360-gradencamera. Wij hebben alleen 4Matic-versies van de GLK getest, waaronder een exemplaar dat over het nieuwe Offroad Technisch Pack beschikte. Tijdens een korte uitgekiende terreinrit konden we aan den lijve ondervinden welke vooruitgang de tractiecontrole van het ESP (4ETS) heeft geboekt.

De vernieuwde GLK heeft alles in huis om nog beter te doen dan in 2011, zijn beste verkoopjaar ooit. Naast een uitrusting en binnenafwerking waarmee hij voortaan meer lonkt naar de E- en S-Klasse, krijgt hij ook goede punten op zijn milieurapport, dankzij lage uitstootcijfers en - nog belangrijker - de komst van twee BlueTec-versies, die nu al aan de Euro 6-uitstootnormen voldoen.

U kunt de Eerste Test van de Mercedes GLK nalezen in AutoGids 851 van 13/6/2012.

Tests

Onze tests

De concurrenten

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker