Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Eerste test / Skoda Citigo 5-deurs

Na de eerder voorgestelde driedeursvariant konden we nu ook kennismaken met de vijfdeursversie van de veelbelovende Citigo, die met zijn twee extra deuren heel wat polyvalenter is.

Prijs
NB

We weten het uit ervaring: een stadsauto die enkel aangeboden wordt als driedeurs, gaat voorbij aan de behoeften van een cliënteel dat op zoek is naar de praktische voordelen die twee extra deuren meebrengen. Die achterdeuren vergemakkelijken het leven in de dagelijkse praktijk, of je nu kinderen in de auto moet vastklikken - vooral de allerjongsten - of passagiers in de meest aangename omstandigheden wilt kunnen vervoeren. Het trio Seat/Skoda/ Volkswagen heeft dat goed begrepen met de drieling Mii/Citigo/Up.

De binnenruimte is een aangename verrassing. Door de beschikbare hoofdruimte kan iedereen comfortabel plaatsnemen en de zitplaatsen achterin zijn zeker toereikend. Het interieur is functioneel en zonder veel franjes. Een aangename rijhouding is snel gevonden, zelfs al is het stuur enkel in de hoogte verstelbaar. Het laadvolume van 251 liter kan uitgebreid worden tot 951 liter door de rugleuningen van de achterbank neer te klappen. Tijdens het rijden blijkt de Citigo een kleine stadsauto die zich zeer op zijn gemak voelt in de stad, waar hij verbaast door zijn handelbaarheid en zijn levendige motor. De schokdemping filtert oneffenheden in het wegdek opmerkelijk goed en de Citigo komt ook erg stil voor de dag. De voorstoelen zitten heel comfortabel. Op een bochtig parcours valt de uitstekende wendbaarheid op. Zijn rijkwaliteiten geven deze kleine stadmus een erg veelzijdig karakter.

De Citigo vijfdeurs behoudt al de goede eigenschappen van de driedeursversie, maar is met zijn twee extra deuren net wat gebruiksvriendelijker. De twee koetswerkvarianten komen samen uit in juni. Prijzen kennen we in maart.

U kunt de Eerste Test van de Skoda Citigo vijfdeurs nalezen in AutoGids 844 van 7/3/2012.

In dit artikel : Skoda, Skoda Citigo

Tests

Onze tests

De concurrenten

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker