Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Audi A7 Sportback

Geschreven door Olivier Duquesne op 22-05-2014

De Audi A7 Sportback heeft recht op een facelift. De vijfdeurscoupé wint aan vermogen en levert voortaan tussen de 218 en de 333 pk, en zelfs 450 pk voor de S7.

Deze zomer krijgt de Audi A7 Sportback een nieuw kleedje. Het radiatorrooster, de bumpers, de uitlaatmonden en de lichtblokken worden hertekend. Led-lichten zijn trouwens standaard, als optie zelfs met Led Matrix-technologie. Onder de motorkap is keuze tussen twee TFSI-benzinemotoren en drie diesels, die allemaal aan de Euro 6-norm voldoen en die tussen de 218 en de 333 pk leveren. Daarnaast is er nog de S7, met zijn 4.0 V8 van 450 pk (+ 30 pk). Deze motor heeft actieve cilinderuitschakeling om het verbruik bij kruissnelheden te drukken.

Audi voert ook wijzigingen door aan de versnellingsbakken, want in de voorwielaangedreven versies wordt de Multitronic (CVT-automaat) vervangen door een S-Tronic, een gerobotiseerde zevenbak met dubbele koppeling. Die wordt standaard met alle motoren geleverd, behalve met de 3.0 TDI Biturbo met 320 pk, die de bekende achttrapsautomaat krijgt. Audi blijft sommige versies met voorwielaandrijving verkopen en andere met Quattro-vierwielaandrijving. Bepaalde motorversies krijgen lichtere remmen. En uiteraard krijgt de A7 Sportback de jongste technologie van het merk mee op het vlak van veiligheid, comfort en infotainment.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten