Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Bugatti Veyron Ettore Bugatti eert stichter van het merk

Geschreven door Olivier Duquesne op 11-08-2014

Op de elegantiewedstrijd van Pebble Beach en op de Car Week van Monterey in Californië onthulde Bugatti de laatste van zijn 'Légendes'. Die kreeg de naam van de stichter van het merk, Ettore Bugatti.

Deze week in Monterey en tijdens het weekend van 15 augustus in Pebble Beach (Californië) onthult Bugatti de laatste van de zes 'Légendes', een exclusieve reeks die hommage moet brengen aan de grote namen uit de merkgeschiedenis en waarvan telkens maar drie exemplaren werden gemaakt. Als ultiem sluitstuk van de reeks kreeg de laatste versie de naam van Ettore Bugatti zelf, de legendarische oprichter van het merk. De Bugatti Veyron Grand Sport Ettore Bugatti baseert zich voor zijn stijl op de Type 41 Royale uit 1932.

Net zoals de Type 41 Royale met chassisnummer 4111 is de auto gespoten in een tweekleurige lak met de naam Yin-Yang, waarbij het voorste deel in geschuurd aluminium is gemaakt en met de hand is gevernist. In het interieur vinden we fijn leer en uiteraard de bekende dansende olifant die door Rembrandt Bugatti is bedacht. De velgen van de bijzondere Grand Sport zijn dan weer afgeleid van de achtspaakwielen van de Type 35. De drie exemplaren van de bijzondere auto kosten allemaal 2,35 miljoen euro exclusief belastingen en worden aangedreven door een acht liter grote W16 met 1.200 pk.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten