Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Dodge Challenger SRT Hellcat

Geschreven door Olivier Duquesne op 21-05-2014

Dodge heeft een bijzonder explosieve Hellcat-versie ontwikkeld van zijn Challenger SRT. De muscle car krijgt een 6.2-V8 met compressor die meer dan 600 pk levert.

De Dodge Challenger SRT Hellcat komt met zijn drukgevoede 6.2-V8 met 'meer dan 600 pk' akelig dicht in de buurt van de Viper in het SRT-gamma. De machtige motor is gekoppeld aan een manuele zesversnellingsbak of een achttrapsautomaat. In beide gevallen kan de bestuurder kiezen uit vier rijmodi: Default (standaard), Sport, Track en Custom (gepersonaliseerd). Die hebben een effect op het motorvermogen en de ophanging.

Er is ook een 'Valet'-modus die het vermogen, het koppel en het maximumtoerental beperkt en die tegelijk het uitschakelen van het ESC of het gebruiken van de launch control onmogelijk maakt. Op die manier wordt vermeden dat een parkeerwachter gekke stunts uithaalt met de auto. En als je de auto aan vrienden uitleent, is er nog altijd de zwarte sleutel, die minder vermogen laat vrijkomen dan de rode sleutel. Die laatste ontbindt alle duivels van de krachtigste (niet-getunede) Challenger ooit.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten