Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Honda Civic Type R met meer dan 280 pk

Geschreven door Olivier Duquesne op 29-09-2014

De nieuwe Honda Civic Type R, die te ontdekken is in Parijs, krijgt een 2.0-turbomotor met “meer dan 280 pk” en een maximumtoerental van 7.000 o/m. Verder krijgt hij een nieuwe rijmodus, '+R'.

De nieuwe Honda Civic Type R beleeft (officieel als prototype) zijn werelddebuut op het autosalon van Parijs (4-19 oktober). De Japanse constructeur heeft al een paar gegevens en foto's losgelaten zonder daarom echt in detail te treden. Zo weten we dat de sportieve voorwielaandrijver uit een 2.0-turbo i-VTEC een vermogen haalt van “meer dan 280 pk” en dat hij tot 7.000 o/m aan kan. Hij is gekoppeld aan een manuele zesversnellingsbak.

Voor de meest sportieve bestuurders staat de '+R'-knop op het dashboard. Die maakt de motor levendiger, met een meer “agressieve” koppelkromme, en werkt ook in op de adaptieve schokdempers. De voorwielaandrijver zou koppeleffecten in het stuur verminderen dankzij een nieuwe voorwielophanging met specifieke architectuur en een nieuwe stuurinrichting. Het uiterlijk blijft trouw aan de conceptcar van het salon van Genève in maart jongstleden.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten