Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Kia Optima

Verwachte lancering : 22-09-2015

Geschreven door Olivier Duquesne op 02-04-2015

De nieuwe Kia Optima borduurt voort op zijn voorganger, maar voegt er een extra dosis dynamiek aan toe. Onderhuids is de gezinsberline echter helemaal nieuw.

Op het salon van New York (3-12 april) heeft Kia een nieuwe generatie onthuld van zijn Optima. Deze Koreaanse vierdeurs “met Europees design” rust op een nieuw onderstel van staal met een hoge trekvastheid. Hij is ook langer dan zijn voorganger, waarbij de wielbasis met 1 centimeter groeide, tot 2,80 meter. In de breedte kwam er 2,5 centimeter bij, zodat Kia meer binnenruimte en een grotere koffer kan beloven. Een andere technische nieuwigheid is de komst van een 1,6 liter grote viercilinder-turbo, gekoppeld aan een nieuwe gerobotiseerde zevenbak met dubbele koppeling. In Amerika is deze grote vierdeurs verder nog leverbaar met een 2.0-turbo en een 2.4. Over de Europese aandrijfgehelen is nog niets bekend. Bij ons wordt de nieuwe Optima in de herfst verwacht.

Ook over de uitrusting voor onze contreien is het nog koffiedik kijken. In elk geval kan deze nieuwe Optima rekenen op de jongste technologie qua veiligheid en comfort, zoals actieve koplampen met automatische grootlichten, een adaptieve snelheidsregelaar, een 360-gradencamera die waarschuwt voor achteropkomend verkeer, en een automatische noodremhulp. In de VS beschikt de Optima minstens over zes speakers, maar is optioneel een Infinity Premium Audio System van 630 watt verkrijgbaar, met veertien luidsprekers en Clari-Fi-technologie. Die laatste herstelt de geluidsgegevens die verloren zijn gegaan bij de comprimering van de muziek.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten