Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Mercedes GLE Coupé, een X6 met een ster op de neus

Geschreven door Olivier Duquesne op 09-12-2014

Mercedes begeeft zich in het nog erg jonge segment van de SUV-coupés. De GLE Coupé neemt overduidelijk de BMW X6 in het vizier en is uitgerust met vierwielaandrijving en een negentrapsautomaat.

Mercedes, dat met een fors offensief bezig is, lanceert de GLE Coupé. Deze kruising tussen een SUV en een Coupé betreedt dezelfde paden als de BMW X6. Hij houdt dus aan hetzelfde principe vast van een hoog op de poten geplaatste auto, een zelfverklaarde sportieveling, maar dan luxueus en met een opvallende aflopende daklijn. Hij is uitgerust met 4Matic-vierwielaandrijving. Onder de motorkap koos het merk met de ster voor 3.0-V6-motoren. De dieselversie 350d levert 258 pk, de 400 op benzine 333 pk, maar die heeft een sportieve 450-afgeleide met 367 pk die door AMG onder handen is genomen. Alle motoren zijn gekoppeld aan een negentrapsautomaat 9G-Tronic.

Via de trekkrachthulp Dynamic Select kan de bestuurder van de GLE Coupé de werkingslogica van zijn auto beïnvloeden. Er zijn vier programma's: Comfort, Ice, Sport en Individual. De GLE Coupé 450 AMG heeft daarnaast nog de modus Sport+. Verder kan de crossover bogen op luchtveren, een adaptieve schokdemping en dynamische antirolstangen Active Curve System. Met de komst van de GLE Coupé verandert trouwens de naamindeling bij Mercedes, want de ML wordt GLE.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten