Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Renault Clio RS Red Bull Racing RB7

Geschreven door Olivier Duquesne op 14-03-2012

Renault lanceert een speciale reeks van de Clio RS, als hommage aan de wereldtitels van de F1 Red Bull Racing-renstal, die met Renault-motoren rijdt: de Clio RS Red Bull Racing RB7.

Renault is altijd actief geweest in de Formule 1 en heeft nooit verlegen gezeten om speciale reeksen van zijn wegmodellen uit te brengen die door hun naam en/of kleuren verwezen naar F1-renstallen - denk maar aan de Clio Williams. Deze keer viel de eer te beurt aan het Red Bull Racing-team, dat als huidig wereldkampioen bij de constructeurs gebruikmaakt van Renault- motoren. De Clio RS Red Bull Racing RB7 wint 2 pk onder de kap, wat zijn tweeliter op 203 pk brengt.

De Fransman staat op het Cup-onderstel, het meest dynamische uit het Clio-RS gamma. We herkennen hem aan zijn zwarte Interlagos-achttienduimers met Bridgestone RE050A-banden (de banden van de Mégane RS Trophy). De carrosserie is in 'Noir Profond' gespoten, met een dak met dambordpatroon en buitenspiegels en een diffusor in Sirius-geel. Zoals alle Clio RS'en is hij vooraan uitgerust met een F1-splitter, die in dit geval eveneens geel gespoten werd.

In de cockpit vinden we kuipstoelen van Recaro in gele stof. De auto is onder andere uitgerust met een gepersonaliseerd nummerplaatje en een RS Monitor-systeem. Dat geeft in real time informatie over de wagen, zoals de tijd van 0 tot 100 en tips om je rijgedrag aan te passen. Deze beperkte reeks zal vanaf mei verkocht worden in België, voor 26.350 euro.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten