Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Rolls-Royce Phantom Series II

Geschreven door Olivier Duquesne op 06-03-2012

Heel de Phantom-familie van Rolls-Royce heeft een facelift gekregen. Tegelijkertijd werd nieuwe veiligheids- en connectiviteitsuitrusting geïntroduceerd.

De Rolls-Royces Phantom, Phantom LWB, Phantom Coupé en Phantom Drophead Coupé hebben nieuwe bumpers gekregen. Aan die nieuwe esthetiek hangt ook een praktisch kantje: de modellen hebben voortaan adaptieve koplampen met bochtverlichting. Onder de motorkap is de V12 van 6,75 liter en 460 pk nog altijd op post, maar hij is voortaan wel gekoppeld aan een automaat met acht verhoudingen (in plaats van zes) en aan een achterdifferentieel. Het gemiddelde verbruik daalde met tien procent in de normcyclus. De Phantom ziet zijn CO2-uitstoot dan ook zakken van 388 g/km naar 347 g/km.

In het interieur is controlescherm groter (8,8 duim) en voortaan gekoppeld aan acht sneltoetsen met programmeerbare functie. Het scherm toont onder meer beelden van de camera's aan de voor- en achterkant en de Top View-camera, die het parkeren moet vergemakkelijken. De navigatie werd gemoderniseerd, met 3D-weergaven, een geleid bezoek en gepersonaliseerde routes. De telefoonsteun werd vervangen door een standaardaansluiting voor smartphones, die op die manier rechtstreeks gelinkt kunnen worden aan het systeem van de auto.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten