Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Autosalon Genève 2015 / Salon van Genève 2015: Ferrari F12 Berlinetta Lusso by Touring

Geschreven door Olivier Duquesne op 05-03-2015

Voor Genève bouwde Touring Superleggera de Ferrari F12 Berlinetta om tot de beperkte reeks Lusso by Touring. Er worden slechts vijf exemplaren van de tweezitter gemaakt.

Touring Superleggera mocht niet ontbreken in Genève (5-15 maart). De Italiaanse koetswerkbouwer stelde er één van de vijf exemplaren voor van de Ferrari F12 Berlinetta Lusso by Touring. De sportieveling uit Maranello is door de vaardige handen van de Milanese koetswerkbouwer gepasseerd om zich een ietwat nostalgische stijl aan te meten. Volgens de (Belgische) designer Louis de Fabribeckers doet het radiatorrooster denken aan dat van de Ferrari 166 MM, die in 1948 en 1949 werd gemaakt. Meer in het algemeen werd inspiratie gezocht in het gouden tijdperk van de “fuoriserie”, zeg maar de overdaad.

De F12 Berlinetta Lusso by Touring is namelijk geen conceptcar. Er worden vijf exemplaren van gemaakt, uiteraard allemaal op maat. De typische kenmerken zijn: een lange motorkap, een cockpit voor twee personen en een 'discrete' koffer om kostbare bagage in te vervoeren. Vanaf daar heeft de klant vrij spel om zich uit te leven. De Italiaan heeft een koetswerk in aluminium en koolstofvezel en wordt aangedreven door een V12. Dat is dezelfde als in de basis-F12, wat betekent dat hij 740 pk en 690 Nm ontwikkelt. In slechts 3,1 tellen trekt de 4.692 millimeter lange coupé op van 0 naar 100 km/h en hij haalt een top van 340 km/h.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten