Zoeken

Bugatti Veyron Legend Jean-Pierre Wimille


Nieuw

Onder de noemer Legends gaat Bugatti zes hoogst exclusieve speciale reeksen maken van de Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse. De eerste is gewijd aan voormalig Bugatti-rijder Jean-Pierre Wimille.

24-07-2013

Ook over dit onderwerp

Prijzen & opties

Prijzen Bugatti Veyron
Kenmerken Bugatti Veyron

Reviews & tests

Advies van de gebruikers Bugatti Veyron (0)
» Geef uw mening

Aanbod & merk

Zoekertjes tweedehands Bugatti Veyron (0)
Alles over Bugatti Veyron
Alles over Bugatti

Tijdens het befaamde concours d'élégance van Pebble Beach (16 tot 18 augustus) zal Bugatti de Veyron Legend Jean-Pierre Wimille voorstellen. Het is de eerste auto van een reeks unieke Grand Sport Vitesses, gewijd aan mensen die een cruciale rol hebben gespeeld in de geschiedenis van het merk. De Jean-Pierre Wimille, genoemd naar een Frans autocoureur die met Bugatti een aantal klinkende overwinningen behaalde, is getooid met de blauwe kleur die zo kenmerkend was voor de Franse auto's uit die tijd. Met zijn achtliter-W16 van 1.200 pk haalt hij een topsnelheid van 409 km/h.
Jean-Pierre Wimille (1908-1949) was twee maal eindwinnaar van de 24 Uren van Le Mans, de eerste keer, in 1937, met een 57G Tank (die meteen de inspiratiebron vormde voor deze speciale reeks) en in 1939 met een 57C Tank. In 1947 bezorgde Parijzenaar Wimille Bugatti zijn laatste overwinning in Bois de Boulogne, met een Monoposto Type 59/50 B van 4,7 liter. Van deze speciale editie zullen slechts drie exemplaren worden gebouwd.


Deel deze pagina met uw vrienden


Commentaren
 
Onze goede adressen

Tag Cloud

kitesurf kap tips maaier verbruik cng volkswagen jetta frafrankfurt navman buick verano turbo cuore mitsubishi corvette draadloos sd airbump dartz renault clio rs 200 edc qr code ti super

Gratis auto zoekertje

Verkoopt u uw auto? Plaats gratis een zoekertje op AutoGids
Auto verkopen


Nieuwe abonnementsacties!

Babyliss For Men Nikko Kit TOP GEAR Casquette Sparco 6 mois Panama


www.autogids.be
  • Onderdeel Produpress-groep
  • Uitgever sinds 1950
Produpress-groep : Afdeling Auto : Afdeling Immo : Reclameregie :