Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Audi Allroad Shooting Brake

Geschreven door Olivier Duquesne op 12-01-2014

Audi heeft in Detroit de plug-in hybride conceptcar Allroad Shooting Brake onthuld. De verhoogde driedeursauto heeft een “e-tron Quattro”-vierwielaandrijving met elektromotor in de achteras.

Op de NAIAS (autosalon van Detroit) heeft Audi zopas de Allroad Shooting Brake onthuld. Dat is een plug-in hybride auto die de voorwielen aandrijft via een 2.0 TFSI met 292 pk en een in de S-Tronicversnellingsbak geïntegreerde elektromotor met 40 kW. De achterwielen worden aangedreven door een elektromotor met 85 kW en 270 Nm. Daarmee levert de compacte auto in totaal 408 pk en 650 Nm.

Het idee van een tweede elektromotor die de achterwielen aandrijft is door Audi “e-tron Quattro” gedoopt en is sterk vergelijkbaar met wat PSA (Hybrid4) en Volvo (S60 Plug-In Hybrid) nu al enkele jaren toepassen. Wanneer de sturing het nodig acht, kunnen de motoren op de vooras en die achteraan samenwerken om zo van deze shooting brake een vierwielaandrijver te maken, maar hij kan ook zuiver elektrisch rijden. De lithium-ionbatterijen kunnen aan de stekker worden bijgeladen en geven de auto dan een theoretisch elektrisch rijbereik van 50 kilometer. In die configuratie is de topsnelheid wel beperkt tot 130 km/h.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten