Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / DS Divine, zonder visgraten maar met schubben

DS, het nieuwe submerk van Citroën, heeft de conceptcar Divine ontwikkeld voor het salon van Parijs. Die pakt uit met een verwisselbaar interieur en met schubben op het dak.

DS, het luxelabel van Citroën, dat dit jaar een volledig apart merk geworden is, zal dus op het salon van Parijs (van 4 tot 19 oktober) een conceptcar voorstellen zonder het logo met de dubbele visgraten. De Divine is een vierdeursberline van 4,21 meter lang en 1,98 meter breed. Vooraan heeft hij een radiatorrooster met een special motief dankzij de verschillende chroomnuances. De koplampen aan weerszijden van de grille maken gebruik van laserdiodes met een hoge lichtintensiteit. De ledlichten achteraan vertonen het motief van schubben. Onder de motorkap hebben de ontwerpers de rechtstreeks ingespoten een drukgevoede benzinemotor 1.6 THP gemonteerd, die goed is voor 270 pk en 330 Nm.

Het interieur van de vierzitter werd aangekleed door grote modelabels. Er zijn drie universums (The Mâle, Parisienne Chic en Fatale Punk), die volgens de constructeur op 15 minuten tijd verwisselbaar zijn. Het eerste, The Mâle, maakt gebruik van koolstofvezel en glanzend gepatineerd leder. De haute couturesfeer Parisienne Chic is van de hand van borduurhuis Lesage en wordt gekenmerkt door ivoorkleurig nerfleer, satijn van geplisseerd en geborduurd zijde met parels en kristallen in de deurpanelen. In de interieursfeer Fatale Punk ten slotte is gewatteerd zwart leder beslagen met kristallen. De deurpanelen zijn bekleed met Crystal Fabric Swarovski, samengesteld uit minuscule kristallen.

Ongeacht de gekozen interieursfeer heeft de DS Divine recht op een dak dat doet denken aan de schubben van een reptiel, een motief dat we ook terugvinden in de achterruit en de buitenspiegels. De hoogtechnologische cockpit omvat stoelen die bekleed zijn met anilinenerfleer geselecteerd door leerlooierij Seton. Een head-updisplay projecteert de essentiële rij-informatie op de voorruit. Achter het rechthoekige stuur zien we een driedimensionale holografische weergave. De achteruitkijkspiegel is een scherm dat beelden projecteert afkomstig van een camera achteraan.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten