Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Hyundai Intrado

Geschreven door Olivier Duquesne op 24-02-2014

Met de conceptcar Intrado stelt Hyundai op het salon van Genève een nieuwe generatie brandstofcel voor. De SUV gebruikt ook nieuwe materialen.

Op het salon van Genève (6-16 maart) onthult Hyundai de concept Intrado. De compacte SUV is vooral ontwikkeld als uitstalraam voor een nieuwe generatie brandstofcel, die lichter en compacter is dan die in de huidige ix35 Fuel Cell. De Intrado is uitgerust met een waterstoftank van 144 liter (5,64 kilo) en een Li-Ionbatterij van 36 kWh. Hyundai geeft aan dat de auto 600 kilometer kan afleggen met een volle waterstoftank, die zich 'in enkele minuten' laat vullen. Optrekken naar 100 km/h duurt 12,2 seconden, de topsnelheid is begrensd op 160 km/h.

Het prototype is ontwikkeld door het Onderzoeks- en Ontwikkelingscentrum van Hyundai in Rüsselsheim (Duitsland) en gebouwd met nieuwe constructietechnieken die zijn geïnspireerd op de luchtvaart. De SUV maakt voor zijn structuur gebruik van uitzonderlijk lichte materialen afgeleid van koolstofvezel. Die moeten de stijfheid vergroten zonder het gewicht te verhogen. Bovendien zou het koetswerk met dit materiaal beter weerstand bieden tegen ongevalschade en zou het ook eenvoudiger te herstellen zijn achteraf.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten