Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Infiniti JX

Geschreven door Olivier Duquesne op 19-08-2011

Infiniti werkt aan de JX, een grote zevenzits-SUV die is gepland voor 2012. De conceptcar werd reeds onthuld in Pebble Beach en leunt al zeer dicht aan bij het productiemodel.

De Infiniti JX wordt een grote SUV met drie stoelenrijen. Het prestigemerk van Nissan wil comfortabel plaats kunnen bieden aan zeven volwassenen. Naar eigen zeggen zou plaatsnemen op de achterste rij niet langer een straf zijn. De tweede rang is bovendien simpel verschuifbaar om zo extra plaats vrij te maken voor de achterste inzittenden of om toegang te bieden tot de twee achterste zitplaatsen. Een op de tweede zetelrij bevestigd kinderzitje moet daarbij zelfs niet worden verwijderd.

Het design van de JX conceptcar ligt in de lijn van de andere Infiniti-modellen door zijn golvend koetswerk dat agressie, originaliteit en prestige uitstraalt. De aandrijving van het imposante voertuig zal verzorgd worden door een krachtige V6 die gekoppeld wordt aan een CVT-automaat. In de catalogus zal zowel een voor- als een vierwielaangedreven uitvoering staan.

De JX wordt in de VS verwacht in de lente van 2012. Om zijn prestige-imago in de verf te zetten, zal de Infiniti beschikbaar zijn met een conciërgeservice. De Amerikanen die in 2012 een JX aanschaffen, zullen daar een jaar lang gratis gebruik van kunnen maken. Ze zullen kunnen genieten van een ploeg specialisten die permanent klaar staan om vragen te beantwoorden en aan andere eisen te voldoen. Het is nog niet duidelijk of en wanneer de softroader naar Europa komt.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten