Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Volvo Concept Coupé

Geschreven door Olivier Duquesne op 29-08-2013

Volvo onthult met de Concept Coupé een moderne interpretatie van de P1800 uit de jaren zestig. Het is de eerste van drie conceptcars rond Volvo's nieuwe moduleerbare platform.

De Volvo Concept Coupé is de eerste verwezenlijking van Thomas Ingenlath, de nieuwe designdirecteur van het merk. Deze conceptcar belichaamt de stijlrichting die hij wil volgen voor de toekomstige modellen, waaronder de nieuwe XC90 (gepland voor 2014). In afwachting is deze Concept Coupé een eerbetoon aan de P1800 uit de jaren zestig (bekend als de auto van het personage Simon Templar in de tv-reeks The Saint). Het is het eerste prototype in een reeks van drie op Volvo's nieuwe moduleerbare platform SPA (Scalable Product Architecture), dat later ook op productiemodellen te vinden zal zijn.

Met zijn erg lage daklijn heeft de coupé een gestrekt karakter dat extra in de verf gezet wordt door de 21-duimvelgen. De nieuwe stijlrichting van Volvo wordt gekenmerkt door golvingen op de motorkap en een 'zwevend' radiatorrooster, geflankeerd door T-vormige leddagrijlichten. Ook de achterlichten maken gebruik van ledtechnologie. Binnenin doet een groot aanraakscherm dienst als centrale console en zien we een kristallen versnellingspook. Technisch gaat het om een plug-inhybride, waarbij een drukgevoede tweeliter-viercilinder op benzine en een elektromotor samen 400 pk en 600 Nm ontwikkelen. Volvo geeft ten slotte nog mee dat het SPA-platform tegen 2020 gebruikt zal worden door volledig autonoom rijdende auto's.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten