Zoeken

Land Rover Discovery Vision Concept


Prototype

De Land Rover Discovery Vision Concept kondigt in New York de nieuwe generatie Discovery aan, die in 2015 op de markt komt. De zevenzitter bulkt van de high-tech snufjes.

15-04-2014

Ook over dit onderwerp

Prijzen & opties

Prijzen Land Rover Discovery
Kenmerken Land Rover Discovery

Reviews & tests

Advies van de gebruikers Land Rover Discovery (51)

Aanbod & merk

Zoekertjes tweedehands Land Rover Discovery (21)
Alles over Land Rover Discovery
Alles over Land Rover

Land Rover viert de 25ste verjaardag van zijn Discovery met de onthulling van een conceptcar die een nieuwe generatie van de offroader voor 2015 aankondigt. De Discovery Vision Concept, die wordt voorgesteld op het autosalon van New York, toont de stijltaal van de nieuwe terreinwagen. Hij behoudt zijn dak in twee trappen met geïntegreerde dakraampjes. De zeven stoelen laten zich elektrisch verstellen via een centraal aanraakscherm voorin. Je hebt de keuze tussen zeven, zes of zelfs vier stoelen in een 'limousine-opstelling'. De elektrische kofferklep in één stuk heeft een elektrisch uitklapbare treeplank.

Maar in dit prototype wordt vooral de technologische vooruitgang naar voren geschoven. De Discovery Vision Concept heeft recht op 'intelligent' glas, zowel voor de voorruit als voor de zijruiten. Dat betekent dat er beelden op kunnen worden weergegeven langs de binnenkant, zodat 'augmented reality' mogelijk wordt. Een voorbeeld daarvan is de 'onzichtbare motorkap': door beelden van een camera in de neus op de voorruit weer te geven, lijkt het alsof je door de motorkap heen naar de grond kijkt. Heel wat functies kunnen bovendien met handgebaren worden bediend: de deuren, de richtingaanwijzers, de koplampen en de tv-schermen op de rugleuning van de voorstoelen.

Voor het terreinrijden gebruikt de Disovery Vision Concept naast de onzichtbare motorkap ook nog een lasersysteem dat de bodem rond de auto analyseert om daar dan een gedetailleerde kaart van te kunnen weergeven op het centrale scherm. De laser kan ook de diepte van een waterdoorsteek inschatten. Voor erg langzaam rijden in het terrein of om bijvoorbeeld een aanhanger aan te pikken, biedt Land Rover bovendien een afstandsbediening om de auto van buitenaf te laten rijden. En voor nachtelijke ritten ten slotte gebruikt de Discovery Vision Concept laserkoplampen die objecten kunnen detecteren en hun lichtbundel er sterker op kunnen laten schijnen.


Deel deze pagina met uw vrienden


Commentaren
 
Onze goede adressen

Tag Cloud

wielen db9 my2013 marc duez volkswagen golf bluemotion marketing cadillac shelby q60 vito m800 alcadis autonoom avtovaz bmw 3-reeks frankfurt aprilgrap cleaner mobility paleis 7 mercedes sls amg black series

Gratis auto zoekertje

Verkoopt u uw auto? Plaats gratis een zoekertje op AutoGids
Auto verkopen


World Series by Renault


Nieuwe abonnementsacties!

Babyliss For Men Nikko Panama Sparco Casquette Sparco 6 mois karting


Alle gedetailleerde tests!


www.autogids.be
  • Onderdeel Produpress-groep
  • Uitgever sinds 1950
Produpress-groep : Afdeling Auto : Afdeling Immo : Reclameregie :