Zoeken

Renault Twin'Z


Prototype

Renault heeft op de Triennale van Milaan de Twin'Z onthuld, een prototype van een elektrische stadsauto. Het design van deze achterwielaandrijver is deels van de hand van industrieel ontwerper Ross Lovegrove.

08-04-2013

Ook over dit onderwerp

Prijzen & opties

Prijzen Renault
Kenmerken Renault

Reviews & tests

Tests Renault
Advies van de gebruikers Renault (989)

Aanbod & merk

Zoekertjes tweedehands Renault (670)
Alles over Renault
News Renault

Renault heeft gekozen voor een meubelbeurs - de Triennale van Milaan - om de conceptcar Twin'Z te onthullen. De reden daarvoor is dat het design van deze elektrische stadswagen tot stand kwam in samenwerking met Brits industrieel ontwerper Ross Lovegrove. De algemene vorm is het werk van Renaults designbureau, onder leiding van Laurens van den Acker. Lovegrove heeft echter zijn persoonlijke toets gegeven aan het koetswerk (met name aan de koplampen, het dak en de bumpers) en kreeg carte blanche voor het volledige interieur. De blauwe kleur is dan weer een eerbetoon aan de schilder Yves Klein.

De elektrische Twin'Z
is een stadsauto van 3,62 meter lang. De motor werd achterin gemonteerd en drijft dan ook de achterwielen aan. De batterijen bevinden zich onder de vloer. De originele velgen haalden hun inspiratie uit de natuur: de spaken lijken vanuit de naaf te vertakken naar de rand. De Michelin-banden werden speciaal ontwikkeld. Binnenin werd de interface tussen mens en machine beperkt tot een minimum. Alles werd samengebracht op een aanraakscherm dat centraal op een sokkel staat. De snelheid en andere rij-informatie worden weergegeven op een smartphone die achter het stuur werd gemonteerd.

Opvallend is de bijzondere verlichting van deze conceptcar, die enkel gebruikmaakt van leds. De extra lampen op de voorkant doen denken aan de iris van een menselijk oog. Een netwerk van diodes over bijna de hele wagen maakt het mogelijk om geleidelijk op te lichten. Bij het remmen bijvoorbeeld loopt het rode remlicht zachtjes door naar het dak. Ook het glazen dak is voorzien van ledjes, waarmee allerlei motieven en visuele gimmicks kunnen worden getoond. De Twin'Z blijft uiteraard een showcar maar hij kondigt zonder twijfel enkele stijlelementen aan die we zullen terugvinden op de toekomstige Twingo.


Deel deze pagina met uw vrienden


Commentaren
 
Onze goede adressen


Meest gelezen Renault

Eerste webtest:
Renault Kangoo Z.E.

Nieuw:
Renault Mégane Coupé-Cabriolet

Vergelijkende test:
Ford Focus 1.0 Ecoboost 100, Renault Mégane 1.2 TCE 115 en Volkswagen Golf 1.2 TSI 105

Vergelijkende test:
Dieselmiddenklassers

Eerste test:
Renault Laguna Grandtour

Telex:
Mégane Belgische nummer één in 2009

Nieuw:
Renault Clio

Gedetailleerde webtest:
Renault Koleos 2.0 dCi 175

Gedetailleerde wegtest:
Renault Laguna Grandtour

Nieuw:
Renault Fluence
Tag Cloud

semi-automatisch francorchamps hiperstrut draadloos cts kortenberg bougie verkeersdoden vélv pech denza duez audi a3 sedan grand scirocco r kit wegwerkzaamheden kinderzitje s-tronic informaticaprobleem

Gratis auto zoekertje

Verkoopt u uw auto? Plaats gratis een zoekertje op AutoGids
Auto verkopen


Uw Ice Watch gratis!


Nieuwe abonnementsacties!


Alle gedetailleerde tests!


www.moniteurautomobile.be
  • fait partie du groupe Produpress
  • Editeur depuis 1950
Groupe Produpress : Pôle Auto : Pôle Immo : Régie publicitaire :