Zoeken

Volvo Concept Coupé


Prototype

Volvo onthult met de Concept Coupé een moderne interpretatie van de P1800 uit de jaren zestig. Het is de eerste van drie conceptcars rond Volvo's nieuwe moduleerbare platform.

29-08-2013

Ook over dit onderwerp

Prijzen & opties

Prijzen Volvo
Kenmerken Volvo

Reviews & tests

Tests Volvo
Advies van de gebruikers Volvo (809)

Aanbod & merk

Zoekertjes tweedehands Volvo (377)
Alles over Volvo
News Volvo

De Volvo Concept Coupé is de eerste verwezenlijking van Thomas Ingenlath, de nieuwe designdirecteur van het merk. Deze conceptcar belichaamt de stijlrichting die hij wil volgen voor de toekomstige modellen, waaronder de nieuwe XC90 (gepland voor 2014). In afwachting is deze Concept Coupé een eerbetoon aan de P1800 uit de jaren zestig (bekend als de auto van het personage Simon Templar in de tv-reeks The Saint). Het is het eerste prototype in een reeks van drie op Volvo's nieuwe moduleerbare platform SPA (Scalable Product Architecture), dat later ook op productiemodellen te vinden zal zijn.

Met zijn erg lage daklijn heeft de coupé een gestrekt karakter dat extra in de verf gezet wordt door de 21-duimvelgen. De nieuwe stijlrichting van Volvo wordt gekenmerkt door golvingen op de motorkap en een 'zwevend' radiatorrooster, geflankeerd door T-vormige leddagrijlichten. Ook de achterlichten maken gebruik van ledtechnologie. Binnenin doet een groot aanraakscherm dienst als centrale console en zien we een kristallen versnellingspook. Technisch gaat het om een plug-inhybride, waarbij een drukgevoede tweeliter-viercilinder op benzine en een elektromotor samen 400 pk en 600 Nm ontwikkelen. Volvo geeft ten slotte nog mee dat het SPA-platform tegen 2020 gebruikt zal worden door volledig autonoom rijdende auto's.


Deel deze pagina met uw vrienden


Commentaren
 
Onze goede adressen


Meest gelezen Volvo

Eerste webtest:
Volvo XC90, wedergeboorte

Nieuw:
Volvo V70, XC70 en S80

Gedetailleerde webtest:
Volvo V60 D3

Eerste webtest:
Volvo S80

Gedetailleerde webtest:
Volvo XC60

Gedetailleerde webtest:
Volvo XC60 D4

Meerkamp:
Audi Q5 3.0 TDI, BMW X3 3.0d, Mercedes GLK 320 CDI & Volvo XC60 D5

Modelvoorstelling:
Volvo XC90
Tag Cloud

ev t.v.r. kinderzitje volvo c30 8c kalender kilometerkost dekra audi financiering juke xmod bayswater nagel aardgas vii flèche rouge duratec audi tdi steptronic

Gratis auto zoekertje

Verkoopt u uw auto? Plaats gratis een zoekertje op AutoGids
Auto verkopen


Nieuwe abonnementsacties!

Babyliss For Men Nikko Kit TOP GEAR Casquette Sparco 6 mois Panama


www.autogids.be
  • Onderdeel Produpress-groep
  • Uitgever sinds 1950
Produpress-groep : Afdeling Auto : Afdeling Immo : Reclameregie :