Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Evenementen / 5000 schaalmodellen in Autoworld

Geschreven door Olivier Duquesne op 02-08-2012

in het Brusselse automuseum Autoworld is nog tot 26 augustus een tentoonstelling te zien met 5.000 schaalmodellen. De miniatuurautootjes voor verzamelaars zijn gerangschikt volgens verschillende thema's.

Autoworld, het automuseum dat gevestigd is in het Brusselse Jubelpark, wijdt een tijdelijke tentoonstelling aan schaalmodellen. De 5.000 miniatuurbolides worden in de kijker gezet met behulp van met diorama's, één of meerdere 'grote' auto's, affiches, krantenknipsels en historische publiciteit. De modellen, die door veertig verzamelaars werden uitgeleend, beslaan verschillende thema's.

Zo is er bijvoorbeeld het thema 'Made in Belgium', met daarin Belgische automerken, maar ook Belgische bestel- en vrachtwagens. Al even patriottistisch is het thema 'Autosport in België', dat de gloriemomenten van Belgische coureurs weer tot leven wekt via (miniatuurversies van) hun auto's, van de F1 over de Dakar tot de rallysport. Er wordt ook aandacht besteed aan drie Belgische circuits van vroeger en nu, Francorchamps, Nijvel en Zolder.

'De auto in de film' is een ander thema van de tentoonstelling. Hier vinden we auto's terug die schitterden op het witte doek, zoals een paar auto's van James Bond of Steve McQueen. Ook het stripverhaal krijgt zijn plek met het thema 'De auto in de tekenstrip', met bolides uit de strips van Michel Vaillant, maar ook de voertuigen van Guust Flater, Kiekeboe, Blake & Mortimer, Largo Winch of Wayne Shelton. Tot slot zijn er nog een pak andere vitrines, die de bezoeker iets bijbrengen over de geschiedenis van 20 verschillende automobielmerken, over presidentiële of pauselijke wagens, over de wagens van de Tourkaravaan of over auto's uit het Oostblok.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten