Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Economie / Autodealers verkopen 15 procent minder

Geschreven door Olivier Duquesne op 29-10-2012

Hoewel de officiële inschrijvingscijfers met 12,22 procent zijn gedaald, zien de autodealers hun afzet zakken met 15 procent volgens belangenorganisatie Federauto.

Federauto, de confederatie van autoverkopers en -herstellers, heeft bij 300 autodealers in ons land een onderzoek gevoerd naar hun verkoopcijfers. Tussen januari en september 2012 wist deze representatieve groep 70.000 auto's te verkopen, wat 20 procent is van de hele markt. Deze bedrijven zagen hun afzet met gemiddeld 15 procent zakken, en daarbij heeft vooral de privémarkt te lijden. De bedrijfswagenmarkt wordt minder geraakt.

Als gevolg daarvan krijgen vooral dealers in minder stedelijke gebieden zware klappen, omdat die niet zoveel auto's verkopen aan 'fleetklanten'. Een ander effect van de crisis is dat klanten voor steeds kleinere en minder dure auto's gaan met meer bescheiden motoren. Sommige concessiehouders geven aan dat ze het moeilijk hebben om rendabel te blijven, zeker omdat sommige merken hen verplichten om een minimale hoeveelheid auto's af te nemen die ze daarna niet verkocht krijgen.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten