Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Vrije tijd / De favoriete auto's van de Europeanen

Geschreven door Olivier Duquesne op 28-07-2014

Wat auto's betreft, hebben Belgen een iets andere smaak dan andere Europeanen. Zo verkiest de Belg volgens de 12e Internet Auto Awards van Autoscout24 een Lamborghini boven een Ferrari.

Met zijn 12e Internet Auto Awards ging tweedehandssite Autoscout24 op zoek naar de favoriete auto's van de Europeanen, volgens vijf categorieën. Zo werd de Ferrari LaFerrari door de surfers verkozen tot meest favoriete auto in de categorie van de sportwagens, terwijl bij de zuinige auto's die eer naar de Toyota Auris Touring Sports Hybride ging. Bij de goedkopere auto's ging de keuze van de 191.363 Europese surfers uit naar de Opel Adam, terwijl de beste elektrische auto volgens hen de BMW i8 is. De Mercedes S-Klasse Coupé ten slotte werd verkozen tot beste auto.
Voor België liggen de resultaten iets anders. Zo verkozen wij de Lamborghini Huracan boven de LaFerrari, net als de Oostenrijkers en de Zwitsers trouwens. De Auris Touring Sports Hybride haalde het ook bij ons, maar de Opel Adam moest het afleggen tegen de Dacia Logan MCV. België is trouwens het enige land waar de Roemeen wint. Qua elektrische auto's geeft de Belg dan weer de voorkeur aan de Tesla Model S. De titel van meest favoriete auto ging ook bij ons naar een Mercedes, maar in plaats van de S-Klasse Coupé koos België voor de CLA.
De online enquête van Autoscout24 onthulde ook informatie over de perceptie van de rijstijl. De meeste Belgen (30 procent) vinden Duitsers de beste bestuurders. 19 procent van onze landgenoten vindt Belgen echter de beste automobilisten. Nochtans geven heel wat Belgen toe graag snel te rijden (25 procent), maar minder dan de Duitsers (49 procent) en de Nederlanders (34 procent). Ten slotte laten de Belgische vrouwen zich achter het stuur erg makkelijk verleiden tot vloeken (70 procent van hen). Alleen de Duitse vrouwen doen 'beter' (74 procent)...

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten