Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / De toekomstige Bugatti is een hybride

Geschreven door David Leclercq op 30-06-2015

De Veyron is nog maar net op pensioen gestuurd of Bugatti begint al over zijn opvolger. De nieuweling komt waarschijnlijk in 2016 en wordt een hybride.

Slechts een paar weken nadat het geesteskind van Ferdinand Piëch, de machtige Bugatti Veyron, op pensioen is gegaan, heeft huidig COO van de Volkswagengroep Martin Winterkorn een paar details losgelaten over de toekomst van het merk. Zo heeft hij verteld dat de Veyron een opvolger krijgt en, vooral, dat die een hybride wordt.

Krachtiger

Het nummer één van de VW-groep bevestigde daarmee de geruchten en voegde toe dat de hybridisering niet alleen de prestaties zou verbeteren maar ook het gewicht zou verlagen. Dat klinkt op zijn zachtst gezegd contradictorisch, aangezien een elektromotor en zware batterijen worden toegevoegd aan de bestaande aandrijflijn. Maar misschien doelde Winterkorn op het totaalgewicht van de auto, die een structuur in koolstofvezel zou krijgen. We verwachten dat de hybride Bugatti wordt onthuld in 2016 om dan op de markt te komen in 2017. Het vermogen is nog onbekend, maar bepaalde, doorgaans goed ingelichte bronnen (vooral Britse) spreken al van 1.500 pk.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten