Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Veiligheid / Meer ongevallen op onze wegen

Geschreven door Olivier Duquesne op 19-09-2014

In het eerste semester van 2014, met een bijzonder milde winter, is het aantal ongevallen met lichamelijk letsel toegenomen met 8,4 procent. Het aantal overlijdens blijft echter stabiel, behalve in Vlaanderen.

Tussen 1 januari en 30 juni 2014 telde de overheid 21.213 ongevallen met lichamelijk letsel, 303 overlijdens ter plaatse en 27.180 gewonden op 's lands wegen. Dat betekent een stijging van 8,4 procent in het aantal ongevallen en 7,8 procent in het aantal gewonden, maar het aantal overlijdens ter plaatse is zeer licht afgenomen, met 0,7 procent of twee levens, in vergelijking met dezelfde periode in 2013. Op Gewestelijk niveau nam het aantal verkeersdoden echter wel fors toe in Vlaanderen, met 8,1 procent of 13 slachtoffers extra.

De meeste slachtoffers die op onze wegen te betreuren vielen, waren zwakke weggebruikers. Zo werd een stijging met liefst 24 procent genoteerd in het aantal letselongevallen waarbij minstens één fietser betrokken was. Het BIVV en de Staatssecretaris voor Mobiliteit wijzen de milde winter als belangrijkste oorzaak aan van deze cijfers, alsook een grotere verkeersdrukte. Temeer omdat ook buurlanden tot dezelfde conclusie zijn gekomen voor hun ongevallenstatistieken.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten