Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Titels en records / Peugeot 308 is Lease Car of the Year

Na de titel van Europese Auto van het Jaar heeft de Peugeot 308 een tweede titel in de wacht weten te slepen: een professionele jury verkoos hem tot Belgische Lease Car of the Year.

De Peugeot 308 mag zich Lease Car of the Year 2014 noemen. De Franse middenklasser kreeg de meeste stemmen van de Belgische vakjury, bestaande uit journalisten, vlootbeheerders en specialisten van leasemaatschappij Alphabet (dat deel uitmaakt van de BMW-groep en aan de basis ligt van deze verkiezing). De Peugeot dankt zijn titel voornamelijk aan zijn lage verbruik en CO2-uitstoot en zijn interessante belasting op het voordeel van alle aard (VAA), maar scoorde ook met zijn interieur, zijn rijdynamiek en zijn compacte buitenafmetingen.

Naast de algemene titel behaalde de 308 ook de zege in de categorie Business. In de categorie Economy koos de jury voor de Mini. In de twee andere categorieën was de titel voor het eerst in de 22-jarige geschiedenis van deze verkiezing voor een volledig elektrisch model: de BMW i3 in de categorie Business+ en de Tesla Model S bij de Executives. Die laatste kreeg trouwens de beste scores tijdens de praktische proeven. Voor de volledigheid vermelden we nog even de finalisten die naast de prijzen grepen: de BMW 3-Reeks Gran Turismo, BMW X5, Citroën C4 Picasso, Mercedes GLA, Peugeot 2008, Range Rover Sport, Renault Captur en Skoda Octavia.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten