Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Records op de Nürburgring: toch weer mogelijk?

Geschreven door David Leclercq op 05-07-2015

Enkele dagen na de aankondiging van snelheidsbeperkingen die het vestigen van records onmogelijk zouden maken, zouden de beheerders van de Nürburgring hierop zijn teruggekomen, uit schrik om de constructeurs te verliezen als 'klanten'.

Enkele dagen geleden sloeg de aankondiging in als een bom: na een dodelijk ongeval eind maart, waarbij een toeschouwer werd gedood door de Nissan GT-R Nismo GT3 VLN van Jann Mardenborough, hadden de beheerders van de Nürburgring beslist om op bepaalde stukken van het circuit, die gevaarlijker werden geacht dan andere, snelheidsbeperkingen in te voeren. Die aankondiging bracht het vuur aan de lont, want zo werd het voor de autoconstructeurs onmogelijk om nieuwe recordtijden neer te zetten. Christian von Koenigsegg, die al enkele weken een recordpoging aan het voorbereiden was met zijn One:1, stak zijn ergernis trouwens niet onder stoelen of banken. Hij wilde er zelfs een film over maken, een project dat hierdoor dus in het water viel, want ter hoogte van de Flugplatz bijvoorbeeld zou de One:1 meer dan 300 km/h moeten halen, terwijl daar voortaan een snelheidsbeperking van 200 km/h zou gelden.

Verbod opgeheven?

De hele zaak deed het internet natuurlijk bijna ontploffen en uit heel wat commentaren bleek dat de wet van de chronometer dan wel elders zou worden ingevoerd. Die commentaren werden duidelijk gehoord op het hoogte niveau, want Capricorn Nürburgring GmbH, het bedrijf dat het circuit beheert, zou namelijk beslist hebben de beperkingen op te heffen, tenminste voor de constructeurs. Het gaat weliswaar nog maar om een gerucht, maar het zou wel eens kunnen kloppen, want het circuit zou natuurlijk niet bij gebaat zijn bij het vertrek van zijn kippen met de gouden eieren (de automerken). Naar verluidt zou een officiële mededeling snel volgen.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten