Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Volkswagen: Martin Winterkorn wint krachtmeting

Geschreven door David Leclercq op 19-04-2015

Martin Winterkorn, de huidige CEO van Volkswagen, werd vorige week publiekelijk aangevallen door Ferdinand Piëch. Ondertussen kreeg hij echter de onvoorwaardelijke steun van de rest van de raad van bestuur.

Vorige week plantte Ferdinand Piëch, die een beetje de patriarch is van de Volkswagen-groep, een mes in de rug van de huidige CEO Martin Winterkorn in een interview met het zakenblad Der Spiegel. In de sector werd daar met ongeloof op gereageerd, temeer omdat beide heren al bijna 30 jaar nauw samenwerken. Dit ongeloof bleek ook te leven binnen de Raad van Toezicht, waar men niet begreep waarom Ferdinand Piëch zo uithaalde naar Winterkorn, die het bedrijf toch kundig heeft geleid. Jawel, Volkswagen heeft het nog moeilijk op de Amerikaanse markt en mist een budgetmerk, maar toch...

De Raad van Toezicht heeft Piëch daarom de pas afgesneden en verklaard dat Winterkorn “de best mogelijke voorzitter van de directieraad” is. De zes meest invloedrijke leden van de Raad (die uit twintig mensen bestaat) hebben hun steun voor Winterkorn herbevestigd en willen zelfs zo ver gaan om zijn contract te verlengen, dat normaalgezien eind 2016 afloopt. Een slag in het gezicht van Piëch, en ongetwijfeld het einde van zijn tijdperk. Om alle twijfel weg te nemen, verklaarde afgelopen vrijdag ook Dr. Osterloh, de voorzitter van de Bedrijfsraad: “Met mijnheer Winterkorn hebben we de beste leider binnen de autosector aan het roer”.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten