Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Volvo opent fabriek in Amerika

Geschreven door David Leclercq op 09-04-2015

Volvo trekt 500 miljoen dollar uit om in de Verenigde Staten zijn eerste productiesite ooit te openen. Op die manier hoopt het Zweedse merk zijn lokale marktaandeel te kunnen vergroten.

Dankzij de steun van het Chinese moederbedrijf Geely heeft Volvo geen gebrek aan cash: de Zweedse constructeur gaat 500 miljoen dollar investeren in zijn eerste fabriek op Amerikaans grondgebied. Dat lijkt op het eerste gezicht een vreemde zet, wetende dat Volvo in Noord-Amerika maar een kleine speler is, met een marktaandeel van amper 0,4 procent. Maar de constructeur heeft de jongste jaren een spectaculaire ommezwaai heeft gemaakt, waardoor de Zweden nu grootse ambities koesteren op de luxegekke Amerikaanse markt.

Volvo komt nochtans van ver. Nadat de autobouwer in 2010 werd overgenomen door Geely, duurde het nog tot 2013 voor het merk uit de rode cijfers raakte. Maar 2014 was een topjaar, met een nieuw verkooprecord (het vorige dateerde uit 2007). Vandaar dat de ambitie nu is om een speler op wereldformaat te worden, met binnenkort een jaarlijkse productie van 100.000 auto's. In dat kader past dus ook de opening van een vijfde productiesite, naast die in het Zweedse Göteborg, het Chinese Chengdu en Chonqing en natuurlijk ons eigenste Gent.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten