Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Jaguar XF Sportbrake op komst

Geschreven door David Leclercq op 30-11-2016

Jaguar gaat toch nog breaks bouwen, zoals de toekomstige XF Sportbrake, die in de laatste fase van zijn ontwikkeling zit.

Jaguar heeft de auto’s met breakkoetswerk dus nog niet opgegeven. Het bewijs komt met de nieuwe XF Sportbrake, die op dit moment zijn laatste afstellingen krijgt op de Nürburgring en daar werd betrapt. Maar hij wordt wel de enige break van het gamma. Een andere komt er blijkbaar niet, aangezien Jaguar liever zijn SUV-gamma ontwikkelt.

Zoals de berline

De Sportbrake behoudt uiteraard de technische basis van de berline, maar de langere daklijn geeft aan dat er gevoelig meer plaats zal zijn voor transport. Daarmee is hij dus een mooi alternatief voor wie niet valt voor de charmes van de F-Pace. Onder de motorkap liggen dezelfde motoren als in de berline, met name de 2.0-diesel en de 3.0-V6 op benzine met 380 pk. Als echte gezinswagen zou de Sportbrake ook met vierwielaandrijving worden aangeboden. Jaguar heeft zelf al toegegeven dat de auto volgend jaar wordt onthuld, al weten we nog niet wanneer. In Genève of in Frankfurt?

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten