Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

nieuw / Subaru op het salon van Brussel 2017

Geschreven door David Leclercq op 23-12-2016

Subaru grijpt het salon aan om al zijn in België verkrijgbare modellen tentoon te stellen. Die worden nog altijd aangedreven door boxermotoren, een stokpaardje van het merk.

BRZ

Voor modeljaar 2017 kreeg de BRZ een tussentijdse facelift. De stijlevoluties zijn beperkt, met vooraan nieuwe leddagrijlichten en achteraan een vast spoilertje, en that’s it. Binnenin veranderde er niks, op het nieuwe stuurtje en de komst van het Starlink-multimediasysteem na. Het model behoudt zijn karakteristieke eenvoud, waarbij de aandacht van de bestuurder meer getrokken wordt door het rijden dan door infotainment. Onder de motorkap wint de befaamde viercilinder-boxer 5 pk, wat zijn vermogen op 205 pk brengt. Subaru maakt ook gewag van aanpassingen aan het onderstel, meer bepaald nieuwe stabilisatorstangen in combinatie met nieuwe afstellingen voor de ophanging. Dat alles kan het aangename onderstel van deze achterwielaangedreven coupé alleen nog maar ten goede komen. Hoewel hij veel onderdelen gemeenschappelijk heeft met de Toyota GT86, heeft de BRZ wel degelijk het karakter van een Subaru.

Ontdek ook

XV | Met de XV heeft Subaru de cross-overtrend goed ingeschat. Deze compacte middenklasser heeft de stijl van een SUV, maar beschikt toch ook over enige terreincapaciteiten dankzij de permanente vierwielaandrijving die eigen is aan het merk.

FORESTER | De Forester is altijd al een beetje een geval apart geweest in vergelijking met zijn directe rivalen. De huidige generatie ruilde zijn profiel van verhoogde break in voor onvervalste SUV-allures en kan bovengemiddelde terreincapaciteiten voorleggen voor het segment.

LEVORG | De Levorg dateert al uit 2015, maar blijft een muurbloempje in ons land. Dat komt niet in het minst omdat Subaru hem enkel aanbiedt als 1.6-turbo op benzine gekoppeld aan een CVT.

OUTBACK | Vroeger was de Outback niet meer dan een licht verhoogde Legacy Touring Wagon met een stoere look. Doordat de productie van die laatste is gestopt, vormt de Outback de enige grote break die het merk bij ons nog aanbiedt.

 

Ontdek waar dit merk zich op het salon bevindt dankzij ons interactieve plan

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten