Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Audi A1 Sportback Concept

Geschreven door Olivier Duquesne op 01-10-2008

De A1 Sportback Concept is een vijfdeursafgeleide van het A1-prototype dat we konden ontdekken in 2007. De auto is minder dan vier meter lang en heeft een hybride aandrijving.

Audi stelt in Parijs de A1 Sportback Concept voor. Het bijzondere aan deze compacte vijfdeurs met vier zitplaatsen is dart hij een nieuwe hybride evolutie aan boord heeft. De 1.4 TSI die we al kennen van de A3, werd hier opgevoerd van 125 pk (92 kW) naar 150 pk (110 kW). Het vermogen wordt naar de voorwielen gestuurd via een S-Tronic-versnellingsbak met dubbele koppeling. De benzinemotor wordt bijgestaan door een elektromotor van 20 kW (27 pk). Bij het optrekken werken beide krachtbronnen samen. Het ESP en het sperdifferentieel voorin houden de beschikbare pk's en het gezamenlijke koppel van 390 Nm onder controle. Bovendien is de elektromotor in staat om in de bebouwde kom gedurende bijna honderd kilometer de auto voort te bewegen in de elektrische 'zero emission'-modus. De batterij kan worden opgeladen via een elektrisch stopcontact.

Volgens de prestaties die Audi opgeeft, trekt deze A1 Sportback Concept op van 0 tot 100 km/h in 7,9 seconden en haalt hij een topsnelheid van 200 km/h. Het gemengd normverbruik zou dankzij de elektromotor slechts 3,9 l/100 100 km bedragen, wat overeenkomt met een CO2-uitstoot van 92 g/km. De A1-prototypes worden bij ons met argusogen gevolgd, want het definitieve model zal worden gebouwd in Vorst.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten