Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Aston Martin V12 Vantage S

Geschreven door Olivier Duquesne op 29-05-2013

Aston Martin lost de V12 Vantage af door de V12 Vantage S . De motor uit de Vanquish, 573 pk sterk, geeft deze coupé een top van 330 km/h.

De Aston Martin V12 Vantage S is de nieuwe topversie van de 'kleine' coupé van de Britse constructeur. Hij wordt aangedreven door de 6 liter grote V12 uit de Vanquish, goed voor 573 pk en 620 Nm, of 56 pk en 50 Nm meer dan de V12 Vantage, zijn voorganger. Al dat geweld wordt aan de achterwielen doorgegeven via een gerobotiseerde zevenbak met enkele koppeling (van Oerlikon Graziano-makelij). Deze versie heeft daarnaast een nieuwe uitlaatlijn, gebaseerd op die van de One-77.

Verder is deze coupé voorzien van een actieve schokdemping met drie modi: Normal, Sport en Track. Een Sport-knop beïnvloedt de respons van de gasklep, de overbrenging, het stuur en het uitlaatgeluid. Met zijn topsnelheid van 330 km/h is de V12 Vantage S de op één na snelste Aston Martin voor de openbare weg ooit, na de uiterst exclusieve One-77. Over de sprint naar 100 km/h wordt niets gezegd, maar zelfs een 80 kilogram zwaardere Vanquish met dezelfde motor doet die (officieel) al in 4,1 seconden. De prijs zou rond de 200.000 euro schommelen.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten