Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Audi A8 L Security

Geschreven door Olivier Duquesne op 22-01-2014

Audi heeft een gepantserde versie voorgesteld van de A8 met verlengde wielbasis. De A8 L Security heeft ook recht op enkele specifieke esthetische elementen. Voor de aandrijving kan enkel gekozen worden tussen de benzinemotoren 4.0 V8 TFSI of W12 FSI.

De Audi A8 L Security kan niet zomaar door Jan en alleman worden besteld bij de dealer, want het gaat om een gepantserde variant van de topklasseberline. Behalve aan de dikte van de deuren en de zijruiten is hij te herkennen aan zijn ledsignatuur en aan zijn trapeziumvormige uitlaten. Motorgewijs is hij verkrijgbaar met de vier liter grote en 435 pk sterke TFSI met dubbele drukvoeding, waarmee hij in 7,5 seconden kan optrekken van 0 tot 100 km/h. Voor straffere prestaties is er de 6,3 liter grote atmosferische W12 van 500 pk. Die doet dezelfde oefening in 7,1 seconden. Beide motoren worden gekoppeld aan een achttrapsautomaat en aan een Quattro-vierwielaandrijving.

Deze 5,27 meter lange vierdeurs is uitgerust met verschillende systemen die bescherming bieden bij gewapende aanvallen of aanvallen met explosieven. Zo zijn de ruiten van de A8 L Security voorzien van een laag polycarbonaat. De interieurkooi wordt beschermd door een combinatie van materialen als staal met hoge weerstand, een special aluminiumlegering, keramiek en stof van aramidevezels. Verder omvat de veiligheidswaaier een communicatiesysteem dat eveneens beschermd is tegen aanvallen, en de mogelijkheid om te communiceren met de buitenwereld dankzij microfoons binnen en buiten en een luidspreker in het radiatorrooster.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten