Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Compacte SUV Mazda CX-3 voorgesteld

Geschreven door Olivier Duquesne op 19-11-2014

Mazda breidt zijn gamma uit met een nieuwe, compacte SUV. De op het salon van Los Angeles onthulde CX-3 zal verkrijgbaar zijn met vier- en tweewielaandrijving en met een tweeliter op benzine of een 1.5-diesel.

Op het salon van Los Angeles (van 21 tot 30 november) onthult Mazda de CX-3, een compacte SUV die de stilistische codes van de andere modellen van het merk respecteert, maar met zijn plastic bescherming op de wielkastranden en de koetswerkdrempels wel avontuurlijker uit de hoek komt. De CX-3 is 4,28 meter lang, 1,77 meter breed en 1,55 meter hoog, terwijl zijn wielbasis 2.570 millimeter bedraagt. Hij rust op een onderstel dat is afgesteld volgens de voorschriften van de constructeur uit Hiroshima en dat met name gebruikmaakt van een achterophanging met een 'lichte' torsieas.

Mazda geeft nog niet alle technische details vrij over de motoren, maar het merk laat alvast weten dat de CX-3 verkrijgbaar zal zijn met de benzinemotor 2.0 SkyActiv-G “in twee vermogensversies” en de nieuwe zelfontbrander 1.5 SkyActiv-D, telkens naar keuze gecombineerd met een manuele versnellingsbak met zes verhoudingen of een zestrapsautomaat. Ook vierwielaandrijving zal beschikbaar zijn, en trouwens verplicht op de diesel in combinatie met de zestrapsautomaat. De vierwielaandrijving wordt gecombineerd met een systeem dat detecteert wanneer de voorwielen doorslippen en dat continu de verdeling van het koppel aanpast.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten