Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Corvette ZR1

Geschreven door Olivier Duquesne op 18-03-2010

De Corvette ZR1 zal dienen als basis voor de tweede generatie van de competitieversie C6.R, en aangezien Chevrolet zich nu bezighoudt met de invoer, zal de ZR1 ook makkelijk te verkrijgen zijn in Europa.

De ZR1 is de krachtigste en snelste Corvette ooit die voor de weg bestemd is. Nu Chevrolet Europe de invoer van het merk voor zijn rekening neemt, zal het ook de ZR1 aanbieden in Europa. Die wordt aangedreven door de V8 LS9, die met de hand vervaardigd wordt en 647 pk (of 638 hp) ontwikkelt. De wagen werd onder handen genomen door de competitieafdeling van het merk en onderging technische en aerodynamische wijzigingen. Zo krijgt hij brede plastic spatborden met dubbele ventilatieopeningen, een grote achterspoiler en een splitter vooraan.
Zijn onderstel van aluminium, zijn structuur en zijn aerodynamica worden meteen ingezet in de competitie. Corvette Racing zal namelijk deelnemen aan de Amerikaanse Le Mans Series in de GT-categorie (het vroegere GT2) en aan de 24 Uren van Le Mans in de GT2-klasse. Dat gebeurt met een C6.R van de tweede generatie die gehomologeerd werd op basis van de Corvette ZR1. De C6.R beschikt echter niet over de V8 van 6,2 liter met compressor uit de ZR1, maar over een atmosferische 5,5-liter gebaseerd op de motor uit de productiewagen.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten