Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Dacia Dokker

Geschreven door Olivier Duquesne op 19-05-2012

Dacia onthulde in Marokko de Dokker, een bestelbreak op basis van de Lodgy. Het Roemeense merk zal eveneens een bestelwagenvariant aanbieden als concurrent voor zijn neef, de Renault Kangoo.

Dacia onthulde in Marokko de Dokker. Die is gebaseerd op de eenvolumer Lodgy, wat de uiterlijke gelijkenissen verklaart, voornamelijk rond het radiatorrooster. De personenwagenversie van de Dokker wordt geleverd met vijf stoelen. Dacia is niet van plan een variant met zeven zitplaatsen aan te bieden voor grote gezinnen. Er zal wel een bestelwagenvariant voor goederenvervoer beschikbaar zijn, met twee zitplaatsen, zonder achterbank.

Over de motoren werd nog geen informatie vrijgegeven. Desalniettemin mogen we verwachten dat de Dokker het aanbod van de Lodgy overneemt: de 1.6 MPI op benzine met 85 pk en de 1.5 dCi-diesel met 90 of 110 pk. De Dokker zal net als de Lodgy gebouwd worden in Tanger (Marokko). Hij zal overigens ook eerst in dat land gelanceerd worden, alvorens onze markten aan te doen. De Dokker zal zich in dit segment onderscheiden door zijn lage prijs.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten