Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Dacia Lodgy

Geschreven door Olivier Duquesne op 06-03-2012

De eenvolumer Lodgy is de eerste Dacia die mag uitpakken met het nieuwe merkgezicht. Deze auto is geschikt voor zeven personen, met plaats voor drie kinderstoelen op de tweede rij.

De Dacia Lodgy is de eerste eenvolumer van de Roemeense constructeur. Getrouw aan de merkfilosofie pakt hij uit met een scherpe prijs (vanaf 9.990 euro). De constructeur belooft ook een betere kwaliteitsindruk dankzij nieuwe materialen en verchroomde elementen. In de uitgebreide optielijst vinden we onder meer een (schappelijk geprijsd) multimediasysteem met zeven duim groot aanraakscherm. Dat omvat een radio, navigatie, een aansluiting voor een draagbare muziekspeler en een Bluetooth-functie.

De Lodgy zal bestaan met vijf en zeven zitplaatsen. Op de tweede rij vinden we drie stoelen met Isofix-verankeringspunten voor kinderzitjes. De eventuele derde rij kan echter niet worden weggeklapt in de vloer, maar wel erbovenop. Bovendien is ze ook verwijderbaar. Met enkel de voorste zitplaatsen in gebruik beschikt de 4,50 meter lange Lodgy over een laadvolume van 2.617 liter, tegenover 207 liter in zevenzitsopstelling.

Onder de motorkap vinden we de 1.5 dCi-diesel van 90 en 110 pk. Bij de benzines omvat het aanbod naast de 1.6 ook de 1.2 TCE (met directe injectie en turbo) van 115 pk uit de Renault Mégane en Scénic 2012. Bepaalde versies krijgen een snelheidsregelaar mee, en optioneel is een parkeerhulpsysteem verkrijgbaar. De Lodgy is vanaf deze lente te koop.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten